2024-02-14
🍊🍎🍓🍍🍒🥑🍋🍉🍅🍇位於中環嘅一間水果茶特飲店,非連鎖嘅小店。有提供果昔,蓋茶,水果乳酸,水果茶同水果冰茶昔等接近三十幾種飲料。水果方面主要有芒果,菠蘿,草莓,藍莓,火龍果,蘋果,熱情果,總有一款啱你口味😗今次黎試左一杯果昔一杯水果茶。木瓜優格果昔 $40我地揀左一個十分經典嘅配搭。佢嘅乳酪唔會好甜,所以乳酪嘅甜味就唔會蓋過水果味,攞到一個好好嘅平衡絕對有加分,又做到豐胸加通便!😌芒果紅火龍冰茶昔 $32佢有兩款茶底可供選擇,桂花烏龍同茉莉綠茶。新鮮嘅芒果同紅火龍果打爛製成,形成兩層色,打卡滿分。甜度都十分合理,我地揀左嘅烏龍茶味不算太重,享受果味為主。飲落仲會有少少肉粒,有啲咬口,整體係一杯十分新鮮嘅飲料。夏天大熱天飲一定更加refresh💦💦📍輕時光 中環威靈頓街166號地下後座#中環 #茶 #smoothie #港島美食 #中環好去處
木瓜優格果昔 $40
芒果紅火龍冰茶昔 $32