2022-03-14 598 views
𝑹𝒆𝒔𝒕 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 𝑮𝒊𝒏 唞唞 ☕️📍西九龍文化區🌅______________________________西九文化區本身氛圍已經好夠chill😌而野餐勝地藝術公園旁邊有間好raw嘅水泥文青咖啡店,店外長期都排隊,原因係落單嘅客人可以揀自己心水嘅茶同埋咖啡豆,甚至連杯都可以選擇😍超級tailor-made👍🏻加上店內燈光主要用室外嘅自然光,黃昏時直情有可以望住閃閃嘅太陽落山,好有感覺🔆而且夜晚,店舖仲係一間酒吧….夠哂特別加上員工們都着上紮染工作服,真係有種返樸歸真天然嘅感覺,好特別🤍☕️𝐌𝐢𝐬𝐬 𝐋𝐢𝐨𝐧𝐧🍵🦁評分:8.5/10𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞 (京都一保堂,幾世之昔)好濃厚嘅抹茶,唔會苦但帶有少少甘香同澀嘅茶味,好滑好易入口,好好飲,配埋自己揀嘅杯,好滿意😋𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐨 (𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲)好香好濃嘅啡味,帶少少偏可可味嘅感覺,入口好滑,飲完個口都留住個陣咖啡味,好味,太細杯了🤣𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞好香芝士味,好滑好牛奶🥛味,質地結實但又唔會乾身,好濕潤👍🏻👍🏻回頭率: 78% ❤️環境舒適,茶同啡都好好味,店舖本身有室內同室外座位,吹住海風飲住啡,真係有種令人
𝑹𝒆𝒔𝒕 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 𝑮𝒊𝒏 唞唞 ☕️📍西九龍文化區🌅

而且夜晚,店舖仲係一間酒吧….夠哂特別

☕️𝐌𝐢𝐬𝐬 𝐋𝐢𝐨𝐧𝐧🍵🦁評分:8.5/10

𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞 (京都一保堂,幾世之昔)

𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐨 (𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲)

𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞

回頭率: 78% ❤️
環境舒適,茶同啡都好好味,店舖本身有室內同室外座位,吹住海風飲住啡,真係有種令人想放空唞唞嘅感覺☕️😌

📍 唞唞
西九文化區藝術公園地下GF-04號舖
2022-03-11
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
  • Matcha  Latte