5 day(s) ago
過咗嚟銅鑼灣呢間樓上Cafe食dinner,裝修主要行工業風,簡約舒適,仲有有個望住維港景色嘅景,朝頭早或者夜晚嚟都好靚,食物質素亦普遍幾好同賣相靚餐廳食物款式行西x日系,主要有漢堡包、小食、全日早餐、意粉、意大利飯、沙律、甜品同特飲,款式算多而且賣相精緻大阪燒脆炸雞翼,呢個口味嘅雞翼唔係太常見,但食落又幾襯同惹味,熱辣辣嘅脆炸雞翼上面鋪滿咗大阪燒沙律醬、木魚同紫菜慢煮M5和牛面頰配和風燒肉汁,和牛面頰份量多,厚切兼大份,肉質比較腍而且食落滑溜,至於放係牛肉底下嘅意大利飯亦較掛汁,仲有juicy既燒蘑菇做伴碟甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉,甲羅燒蟹殼裏面放滿咗蟹膏、蟹籽同蟹肉,龍蝦汁唔算太濃味,但係配埋比較濃味嘅蟹膏一齊食就啱啱好,甜品裏面仲有魷魚、蜆肉、蘑菇等等嘅海鮮配料薄荷朱古力牛角窩夫,本身鍾意食薄荷朱古力嘅食物呢個甜品有兩大球薄荷朱古力雪糕,雪糕裏面仲有朱古力粒粒,係我鍾意食嘅口感!仲有朱古力brownies同脆卜卜嘅窩夫,一齊食好match!至於佢哋嘅飲品亦都好靚,我哋嗌咗碟豆花梨汁同tiramisu coffee,presentation蝶豆花梨汁比較清新,而tiramisu co
至於佢哋嘅飲品亦都好靚,我哋嗌咗碟豆花梨汁同tiramisu coffee,presentation蝶豆花梨汁比較清新,而tiramisu coffee加咗好多唔同朱古力,仲有一件mini tiramisu放喺咖啡上面,層次感唔錯☕️