Hiring
$13,500-$13,800
Monthly
$13,500-$13,800
Monthly
炎炎夏日,喺附近將軍澳郊區經過一番攀山涉水後終於返到新都城商場,當然要食返啲甜品慰藉心靈。咁啱經過手作之店,亦都諗起童年回憶之一嘅豆腐雪糕,當然要一試睇下水準仲能唔能夠一如以往地好。水豆腐、阿華田、牛乳麥芽阿華田味比起以往有點失色,唔知係咪製作問題,竟然有少少咖啡味出現,阿華田味未夠濃郁。反而牛乳麥芽係令人一試難忘,其實同各大超級市場買到嘅阿華田白色裝味道相近,亦有啲似好立克嘅感覺,如果一般麥芽飲品愛好者係必定要試嘅味道。市場上亦未有太多店鋪能夠做到味道同呢兩隻飲品咁相近嘅口味。而水豆腐味則一如以往地清新,唔會太甜太膩,反而淡淡豆乳味可以一解暑氣!份量而言,大球裝亦都唔差,一人一球其實已經足夠。

水豆腐、阿華田、牛乳麥芽