2017-01-20 231 views
糖宮由大圍火車站行過去大約五分鐘。其實大圍都開左幾多甜品鋪,今次試依間純粹因為未試過~店唔算大,不過有少量室外座位。叫左兩個甜品,一個叫白雪屬於糖水類,另一個係玉桂蘋果香蕉酥卷。白雪個個係人氣之選嘅推介款式,入面有芒果雪糕丶西米露丶小丸子同北海道奶凍。芒果唔算好香濃,不過令我驚喜嘅係個北海道奶凍。北海道奶凍好重牛奶味,而且好滑,好好味! 至於玉桂蘋果香蕉酥卷就幾失望下,因為酥皮部份唔係我預期嘅一般酥皮,佢係勁薄,薄到好似張紙咁,顔色上又好淺色,而且夾係上黎好易碎,酥皮亦冇咩味。入面嘅餡料味道就一般。環境氣氛: ★★★☆☆食物質素: ★★★☆☆服務態度: ★★★☆☆

店唔算大,不過有少量室外座位。

環境氣氛: ★★★☆☆
食物質素: ★★★☆☆