2017-12-29
同同學仔片完車,再一齊去尖沙咀食燒肉放題,呢個都係團購嘅,$268一個大人,小朋友無買團購就$164,大人食當日要比$30小費!去到門面好日式,有隻大熊本熊在門口迎賓,入內更驚喜,個場裝修日本和式廳堂,中央有個榻榻米地台,要脫鞋先可以上去,旁邊就分咗幾個有簷嘅小室,有晒門簾,燈光略暗!好有味道!我味坐中間地台,有腳位可以放腳(唔使盤膝!)一條長方枱對坐,好似日本婚宴咁,未有其他客時,地台比我哋玩晒,好free,坐低就落單,有普通(55品)同豪華版(64品),我哋係普通版,限時90分鐘,寫紙仔好快就到!牛肉🐮牛柳鹽燒牛舌:薄切牛排肉:牛排肉牛排肉連骨牛里脊肉牛胸內膜我主打牛肉,連骨嗰款唔喜歡,其他款式都比想像中好,牛肉淋無筋,雖然唔算好雪花(一分錢 一分貨)每款肉味濃,最長最肥嗰款最淋(一次燒得多,燒嘅時間會起大火🔥🔥🔥)牛舌薄,易燒又彈牙,食食食貝拼盤🐚(蜆、馬珂貝、地花蜆)錫紙盤內放汁,幾款貝分唔到,肉唔算肥,不過無沙又無腥,好味!紅蝦🦐好大隻,燒熟肉質爽!好味魷魚🦑無食雞翼🐔無食,食咗嘅朋友話完全無味(雞翼白雪雪)又厚又難燒熟!粟米🌽南瓜🎃枝豆:無食牛舌拌青瓜:牛舌碎唔彈牙,反而似
牛肉🐮
牛柳
鹽燒牛舌:
薄切牛排肉:
牛排肉
牛排肉連骨
牛里脊肉
牛胸內膜
紅蝦🦐好大隻,燒熟肉質爽!好味
魷魚🦑無食
粟米🌽南瓜🎃枝豆:無食
牛舌拌青瓜:牛舌碎唔彈牙,反而似內臟嘅沙沙地,青瓜爽口,麻辣醬汁辣辣地好味!
芝士薯餅:無食
天婦羅拼盤(蝦🦐茄子🍆南瓜🎃)無食
炸豆腐:無食
煮牛筋腩:無食
燒飯糰🍙配埋醬油同油掃,飯糰自己燒,第一次邊燒邊掃失敗,第二次掃好晒醬油,燒嘅時候唔好經常翻,燒好一面脆才轉面!鹹鹹地脆卜卜好味!
白飯🍚無食
蛋花湯🍲無食
冷麵🍜無食
豆腐沙律🥗凍豆腐嫩滑,加蕃茄同洋蔥碎好清爽
牛舌沙律🥗無食
蔬菜沙律🥗好爽脆,加啲油醋汁已好味
可樂、忌廉、雪碧、Ginger Ale:簡單罐裝汽水
店員有禮!上食物好快手,唔寫紙開口講都得!好快速!(得90分鐘,你拖我就生氣)小朋友多,難免嘈吵!店員都好包容
食物選擇多,水準不錯,服務有禮,環境舒服,一大班人都唔覺迫,正!
$268(大人團購)+$30(大人小費)+$164(小童連小費)