2022-11-05 442 views
好耐冇出旺角,突然之間想食熱拌紅薯粉。今次揀咗腩肉蘿蔔冬菇熱拌紅薯粉。每一樣配料都做得好好,腩肉甘香入味、蘿蔔清甜冇渣;冬菇,看似平平無奇,但好多米線舖都做得好求其,就咁烚熟就算。但呢間嘅冬菇好厚身,咬落啖啖肉,最重要係炆得非常入味(應該係用豉油/蠔油炆)真係好有驚喜!簡單嘅食材,愈做得出色,就愈見到佢哋嘅用心。個熱拌汁都好惹味,完全呈現到香麻辣嘅特色。成碗紅薯粉份量好足👍🏻👍🏻另外叫咗個涼拌青瓜,青瓜係清爽嘅,味道就不過不失啦!下次想試金湯系列😄今日出旺角見到好多餐廳都執咗,搵食艱難,覺得要多啲分享用心製作食物嘅餐廳!!!
好耐冇出旺角,突然之間想食熱拌紅薯粉。

Type of Meal
Dinner
  • 腩肉、冬菇、熱拌系列