2024-04-05
車車平時好中意食sukiyaki, 平時就最中意去E間位於觀塘駱駝漆大廈嘅喰樂, 佢地嘅野食正一定夠飽, 價錢抵服務好, 性價比相當高! 今晚車車又同左好姊妹一齊去食, 佢地嘅前菜同肉肉不時會轉款, 所以每次嚟都可能有唔同款式可以試到, 今次我地就點左日本赤身和牛套餐同日本霜降和牛套餐, 每個餐都跟左左三款前菜、和牛、蔬菜拼盤、雜炊同甜品, 最正嘅係佢地嘅飯都係任添, 真係唔怕食唔飽, 車車有時開胃起上嚟食6/7碗都無問題!✨️是日前菜前菜三文魚子蟹膏沙律➕️昆布帆立貝漬➕️汁煮牛筋腱沙律菜好清新爽脆, 配搭三文魚子蟹膏味道鮮味可口, 相當開胃昆布帆立貝肉質軟腍鮮味, 甜甜地幾有口感牛筋腱嘅醬汁味道帶甜, 食落軟腍入味食完前菜就開始戲玉啦! 店員先將一盤肉肉同蔬菜端上, 之後就開始為我地即席烹調✨️宮琦牛西冷西冷肉味較濃, 口感緊實有嚼勁, 沾上蛋汁後更美味✨️沙巴當沙巴當油脂分怖平均, 口感相對軟腍帶脂香, 肉味濃✨️三筋牛三筋脂肪較少但分佈均勻, 肉質軟嫩有彈性, 香甜多汁, 中間有一條透明嫩筋, 食落口感Q彈有層次✨️上肩及下肩肉質結實纖維多, 食落肉味香濃✨️和尚頭油脂屬最豐富, 入口即化,
✨️是日前菜
前菜三文魚子蟹膏沙律➕️昆布帆立貝漬➕️汁煮牛筋腱
昆布帆立貝肉質軟腍鮮味, 甜甜地幾有口感
牛筋腱嘅醬汁味道帶甜, 食落軟腍入味
食完前菜就開始戲玉啦! 店員先將一盤肉肉同
蔬菜端上, 之後就開始為我地即席烹調
✨️宮琦牛西冷
西冷肉味較濃, 口感緊實有嚼勁, 沾上蛋汁後更美味
✨️沙巴當
沙巴當油脂分怖平均, 口感相對軟腍帶脂香, 肉味濃
✨️三筋
✨️上肩及下肩
肉質結實纖維多, 食落肉味香濃
✨️和尚頭
油脂屬最豐富, 入口即化, 滿滿嘅油花係口中爆法
✨️和牛雜炊
食落口感濕潤, 上面放上適量京蔥同埋三文魚籽, 令口感更豐富!
✨️甜品
E到嘅雪糕款式會不時轉換, 而今晚就係豆腐雪糕, 為豐盛嘅晚餐畫上完美既句號