2019-05-13
難得出到旺角搵食,朋友提議食大門橫丁,我舉腳贊成!因為曾經真係成日黎食,大愛佢既烏冬由於我地一行3人,7點半前到,仲有卡位俾我地,坐得舒服啲。不過鋪內既枱一向比較用盡啲空間,會比較逼,同隔離枱既距離好近,私隱度係偏低咁耐冇黎,我都係叫返最愛既雞柳烏冬,配埋佢既地獄湯湯底飲第一啖就覺得:哇,好辣!夠晒濃郁同惹味,雞柳滑,烏冬彈牙,依然咁好食友人一號叫左呢個豬軟骨烏冬,雖然佢係2條辣椒,但失望地一啲都唔辣不過湯底都仲有好香既魚味,搭救返!豬軟骨夠晒林,啖啖肉,飽肚。友人二號叫左牛肉既,同上,辣味欠奉(因我地都係愛辣之人,難免失望)不過牛肉唔會un,牛味好出,配埋魚湯,依然好食再試左個牛舌串燒,好好食不愧係推介。鹽燒唔會過分咸,調味岩岩好,帶出到牛舌既香味,好正。雖然$38得一串幾貴。另外仲試左個豬頸肉,七味粉唔夠辣,但串燒有七味粉始終加分另外豬頸肉好肥,勁香!!好好食總結而言,咁耐冇黎食,水準食然keep到,不愧為我最愛既手打烏冬。價錢合理,上菜速度快,絕對值得一試多人可以叫多啲串燒試,佢既串燒都好高質!
由於我地一行3人,7點半前到,仲有卡位俾我地,坐得舒服啲。