2011-05-05 12 views
在團購上看到有折扣而買的, 因此價錢勉強可以接受, 如果以原價買左依個套餐, 真係有排呻…其實在一年多前已經試過, 個次係世貿中心對面, 散叫, 水準唔錯, 而且個次第一次試rice pizza, 口感幾特別, 之後都再光顧左兩次今次見到團購有得買, 而且密瓜沙律+法國鵝肝煙簡直係我愛既夢幻組合, 即刻買左, easter holiday 就同fd去試套餐: 餐湯+密瓜沙律+法國鵝肝煙德國金門火腿米比薩 (7" 普通批) +和風意粉+小食拼盤+甜品+冰管飲品 (今次冇影相, 外觀完全唔吸引)先講餐湯:冇試錯應該個日係南瓜湯, 沒有南瓜味, 只有一陣陣奇怪好似夏枯草既味道密瓜沙律:我很期待的一個部份, 點知密瓜細粒都好似冇既咁, 要好辛苦搵先搵到好似指甲咁細既密瓜, 仲要用既沙律醬, 仲唔掂過我超市買個隻法國鵝肝煙德國金門火腿米比薩我都知道希望愈大, 所以失望愈大, 所以我對依個rice pizza已經冇咩期望, 那件鵝肝已經預左唔係鵝肝, 不過總算有肉味, 不過如果pizza上面d料, 同pizza分開可能仲好, 佢同d rice 同汁combine之後, 個味都可以接受, 但係幾奇怪
先講餐湯:

密瓜沙律:

法國鵝肝煙德國金門火腿米比薩

和風意粉
我叫左白菌忌廉蜆肉意粉, 雖然買相唔得, 但係又幾ok, d汁冇想像中咁咸, 而且白菌忌廉+蜆肉係一個perfect match, gd

小食拼盤+甜品+冰管飲品
小食mama地,一出黎已經好似放左好耐咁, 一d都唔熱, 而且又唔夠炸, 所以不太入味
甜品既布甸應該係我試過最甜既布甸, 甜到食左一啖已經食唔到, 仲要我見相已知有焦糖面已預計甜,但都估唔到甜到咁誇張, 其他兩種不過不失
冰管飲品
我知係間餐廳一出時既賣點,雖然已經冇人記得啦,但間唔中試下都幾好, 幾有情調

其實如果散叫仲好, 散叫可以選d好食d,又會比過依個已折左既套餐

2011-04-22
$110 (Dinner)