2024-07-04 902 views
朋友帶路,話好多人幫襯,令我滿懷期望嚟試吓,點知失望而回🥲▫️五香肉丁 煎雞柳麵▫️肉丁和雞柳嘅份量好多,感覺差唔多係一罐肉丁嘅份量,非常有誠意。但係,冇諗過店舖會將整罐肉丁嘅汁都倒入麵內,令到湯底好油好紅,大大扣分。個人寧願湯底係味精粉,都好過成碗紅油。至於雞柳,相信有用蔥蒜醃製過,但係味道不突出。▫️沙嗲牛肉通粉▫️沙嗲汁幾好味,唔算好濃郁個款,冇乜食到花生香,牛肉份量十足,但對比10年前感覺味道已經差好遠,通粉份量都算多,我諗下次會叫其他嘢食。▫️酥炸豬扒▫️似係台式豬扒,炸到好乾身,柴皮肉,有點硬,水準大不如前。▫️奶茶紅豆冰▫️成餐飯最有驚喜就係呢杯奶茶紅豆冰。但係茶味唔夠,略嫌過甜,建議嗌少甜。雖然今次有啲失望,但係事後睇返OpenRice好多人讚好,估計會再俾多次機會,下次會試吓撈丁,炸雞扒。P.S. 熟食市場嘅舊式茶檔竟然用QR code落單,肯與時並進嘅店舖抵讚👍🏻
朋友帶路,話好多人幫襯,令我滿懷期望嚟試吓,點知失望而回🥲

▫️五香肉丁 煎雞柳麵▫️

▫️沙嗲牛肉通粉▫️

▫️酥炸豬扒▫️
似係台式豬扒,炸到好乾身,柴皮肉,有點硬,水準大不如前。

▫️奶茶紅豆冰▫️