2016-01-20 2649 views
打邊爐, 點少得啤酒, 可惜友人不好, 只有我獨個兒飲, 有些悶, 此店啤酒不貴, 藍妹也只是三十元, 而且夠凍, 好涼快...鴛鴦湯底, 清湯是一般水準, 不差, 也沒有太深刻印象的好, 但沙嗲湯, 夠濃, 有香味, 好滿意.餐牌中的特色食物: 魚三角, 寫明是"限量"供應... 我當然唔信... 是晚接近午夜十二時才到, 還有貨?? 真係幾限量喎...哈! 不過... 話雖如此, 味道與口感, 確實一流, 比普通的魚肉較為彈口, 味道濃一些.與友人打邊爐, 次次都是這三寶: 本地牛肉, 四寶丸, 油麥菜. 這店的四寶丸, 考慮埋價格$98, 我給八十五分, 未算是最好的一間, 也是第二位了, 全新鮮肉做, 彈牙得嚟, 有鮮肉的口感. 而手切本地牛肉, 例牌的價格$208, 不貴, 但水準一般, 算合格貨色, 只及"新明記"的水平, 與牛皇星有距離.
2016-01-05
$300 (Last Night Supper)