2023-04-05
住喺大角咀附近,呢間泰國菜曾經係本人最愛嘅餐廳之一。對於一個鍾意食泰國菜嘅人來講有一間高水準嘅泰國餐廳,本來係一件好開心嘅事。以前舊店嘅時候(係街轉角位),差唔多個個星期都同女朋友過嚟食。可惜自從搬咗去利奧坊樓下之後,水準、裝修、環境同服務都比以前差好多。其實價錢嚟講呢間泰國菜一向都唔算特別平,但以前水準高都可以接受,依家食物質素下降,變咗似係主要做外賣嘅一間店。特別係服務管理比以前差好多,啲姐姐都全部換晒人。入到店係無人幫你安排位置,門口個啊姐係背住門口係度禁部機,無諗過招呼客人。之後依家換咗掃QR code落單,呢個都無問題因為好多餐廳都為咗效率轉用晒。但我哋入到嚟,睇完埋枱面上個menu食咩, 成十分鐘都無人比個code我哋。之後我哋叫佢幫手落單佢哋就反而話返個客人…最後,我忍唔住去問個侍應係咪老闆換咗手,佢哋都話係。真令人可惜。