2024-03-03
HeSheEat係唔少人都聽過嘅cafe,以前一直聽人哋鍾意嚟呢度打卡,意粉、扒類、漢堡包、沙律、甜品都有,亦有提供晚市套餐選擇,今次就嚟試下佢嘅食物質素如何。🍳🥓🥞 Happy togethet brunch $188呢個all day breakfast係畀兩個人份量,份量款式都非常之多,除咗薯餅、煙肉、沙律菜、炒雙蛋外,連牛角包都有三個,上菜嗰陣都非常之震撼。此外仲有煙三文魚、煙肉、德國香腸,真係應有盡有,每樣都可以試到,雖然款式多,但都保持到食物質素,最後要慢慢食先食得曬。 🍄🥚🧀🍝 雜菌蘑菇温泉蛋芝士汁意大利蛋麵 $88上面鋪滿咗唔同菇類同芝士塊,撈勻之後味道四溢,配料份量同濕潤度都岩岩好。而我非常欣賞嘅係佢意大利蛋麵,口感爽滑有蛋香味,好似港式嘅伊麵,食完一啖又一啖,非常滋味。🥗🍗🔥 燒烤雞肉沙律 $78呢碟沙律畀我想像中大份而且色彩繽紛,有沙律菜、蕃茄仔、沙律醬同埋烤雞。估唔到佢嘅烤雞大件又Juicy,好大方有4-5塊,食完沙律都有少少飽。🍓🥐士多啤梨牛角包窩夫 $62呢個牛角包窩夫呈蜂巢形狀,除咗上面嘅草莓之外,仲有草莓果醬畀我哋自己選擇落幾多,而中間夾咗啲鮮忌廉,碟上
🍄🥚🧀🍝 雜菌蘑菇温泉蛋芝士汁意大利蛋麵 $88
🥗🍗🔥 燒烤雞肉沙律 $78
🍓🥐士多啤梨牛角包窩夫 $62
呢個牛角包窩夫呈蜂巢形狀,除咗上面嘅草莓之外,仲有草莓果醬畀我哋自己選擇落幾多,而中間夾咗啲鮮忌廉,碟上面仲有一啲草莓乾粒同花點綴,係一款味道同外觀都吸引嘅甜品,食落唔會太滯。
HeSheEat 🥐🥗🍗🍔
荃灣蕙荃路22-66號綠楊坊LG樓G15-16號舖
人均消費$200 收加一
#foodie #hkfoodie #hkfood #bloggertony #tsuenwanfood #荃灣美食 #hkcafe #alldaybreakfast