2024-05-14
今日諗住冇咩好食,就行到去成業街試吓都開咗一陣嘅乜餸燒鵝。相比起年頭開始嘅時候,少咗好多人排隊,到今日為止剩係得兩三個人喺度望住啲餸。講吓今日揀咗啲咩餸,我今日揀咗兩餸飯嘅蘿蔔牛腩同埋粟米肉粒,諗住清清地又一餐,值得一提嘅就係佢而家有一個優惠,逢親買兩餸飯就可以免費送例湯或者係飲品,好明顯就係驚隔離拳法開咗之後生意仲會仲差😂😂咁首先我就開始飲吓碗湯,清清地冇咩特別,都有幾嚿蘿蔔同埋節瓜。而到佢嘅餸菜,佢嘅蘿蔔牛腩比例,我覺得唔太滿意,太少牛腩。同埋佢之前嘅味道唔同,之前佢係用咗芫荽嚟煮蘿蔔牛腩,但係而家好似乜嘢都冇落,所以冇晒香味。而粟米肉粒就不過不失。值得一提係佢價錢係$39算係兩餸飯之中較貴,所以當權發出現咗之後佢嘅生意可以講話一落千丈了😂😂
而粟米肉粒就不過不失。