2024-02-29
好耐冇食過任食邊爐啦,同朋友決定食埋今餐要減肥,所以今晚食盡佢!揀左牛大人成為我地嘅戰場,因為佢好多款式揀,最重要係實現超多款式嘅牛肉自由。另外佢好多丸類餃類都係出面食唔到,係啲台式嘢。我地叫左個夠嫲養生湯,好多娃娃菜做底,又有啲黨參龍眼同桃膠,不過呢個湯就冇乜味,要靠點醬油。平時唔食飯嘅我都出去裝左碗仔飯,目的就係想食佢個肉燥,好好味架,牛味濃~我地揀左個極上和牛餐,會有兩粒和牛牛丸,佢呢個真係爆汁牛丸嚟,好彈牙,好實在,食得出90%係牛肉打出嚟,都係好濃牛味。佢呢度有我最鐘意嘅牛板鍵,但係就冇乜牛味,有啲失望。我地嘅結論係一分錢一分貨,食返我地個set啲和牛係最正嘅。就好似呢個黑牛後腿肉係最滑最重牛味,必食。另一個牛味充足嘅就係封門柳,不過佢切得比較細,唔係好適合今晚報復式喪食。另一樣好值得讚嘅係佢啲虎蝦,絕不馬虎,隻隻都大大隻。隻隻都爽口彈牙,真係淨係食蝦都回本。佢呢度啲飲品最受我歡迎嘅除左佢地自家製嘅冷泡茶外,仲有好多台灣飲品都係出面好少見的。宜家佢地仲做埋手沖添,係最近好hit嘅爆打香水檸檬茶,宜家仲做緊優惠係like社交媒體網站就可以免費飲到啦。好香檸檬味,茶底都好夠濃,解
佢呢度有我最鐘意嘅牛板鍵,但係就冇乜牛味,有啲失望。
另一樣好值得讚嘅係佢啲虎蝦,絕不馬虎,隻隻都大大隻。
隻隻都爽口彈牙,真係淨係食蝦都回本。
宜家佢地仲做埋手沖添,係最近好hit嘅爆打香水檸檬茶,宜家仲做緊優惠係like社交媒體網站就可以免費飲到啦。好香檸檬味,茶底都好夠濃,解膩一流。