2025-02-05
大家有冇諗過喼汁要收$4呢??依間餐廳已經在將軍澳開咗好幾年以上,今次我本身並不是第一次幫襯,大大話話已經食過幾年,但每次都會叫同一個下午茶餐牛扒配沙律,同時都會需要喼汁配牛扒一齊享用,侍應生姨姨開頭話轉頭比我,跟著又話冇,我當然話過往都可以提供喼汁,侍應生再向另一位相信入職耐小小嘅同事,果位超大大聲聲侍應在厨房門口用教訓嘅口吻向幫我拎喼汁嘅侍應姨姨話要加$4,餐單入面又沒有列明,跟本過往餐廳都是無條件提供呢,我本身張枱位置完全好清楚同清晰聽到有關雙方兩位嘅對話,有喼汁又話冇,突然又要收$4,依間餐廳本身操作完全沒有標準啦。。。大家嘗試去想想,依間餐廳對顧客完全沒有禮貌可言,相比國內嘅服務態度完全係相差好遠啦,我絕對相信永遠都不會再錄用依間所謂餐廳,仲要通知我在本區嘅朋友今天在食店嘅事呢~