2020-02-06
其實食物環境衛生都OK嘅,但係係其中一個侍應嘅服務態度奇差無比今日係我兩位朋友請我食嘅一餐生日飯話說我們一行三人,大概9:15到達,當時仲有兩枱客,不過已經將近食完。我哋已經即刻嗌嘢食,食物來到時,我哋已經比正常速度食快啲,費事阻人收工,然後佢哋亦都係當每一道菜食完之後即刻收走啲嘢,然後第二道即刻上。絕對無問題,都係果句,唔想阻人收工。當去到甜品時,當時係10:20分,我大概食左一半就停左,同啲朋友傾陣計,之後佢埋黎諗住收我個甜品,我同佢講話唔好意思我仲未食完,之後佢放低行開,行開嘅途中細細聲講咗句說話,但個聲量係剛剛好我同另外一位朋友都聽到佢話: 阻住晒人收工之後我同我個朋友大家互相對望,我問佢佢聽唔聽到,佢問返我佢係咪話我哋阻住佢收工之後我實在忍唔住: 唔該埋單!後來埋完單後都係覺得真係太過分,依家咁嘅時勢,周圍生意差到過分,你竟然咁嘅態度,就同另一位應該經理級以上嘅同事投訴好老實講,我book枱時係book 8:30嘅,之後我改咗9點,如果你唔接我依個Booking嘅話,絕對冇問題,然而你接咗我個Booking,你嘅關門時間係11點,但去到大概10:30仲未到營業時間完結嘅時候,
今日係我兩位朋友請我食嘅一餐生日飯
佢話: 阻住晒人收工
之後我實在忍唔住: 唔該埋單!
好老實講,我book枱時係book 8:30嘅,之後我改咗9點,如果你唔接我依個Booking嘅話,絕對冇問題,然而你接咗我個Booking,你嘅關門時間係11點,但去到大概10:30仲未到營業時間完結嘅時候,你咁樣對啲客
其中一個好重要嘅問題係我book枱嘅時候你無同我講Last order時間,亦冇同我講關門時間,係我自己有留意OpenRice,咁我想請問果位侍應憑什麼用咁嘅態度對我
依餐飯收費$1516,人均500
我兩位朋友請我食,即係佢哋每人要760
食都咁,我自己都覺得唔好意思
依家咁嘅時勢,依間餐廳請到啲咁嘅員工,我實在祝呢間餐廳生意興隆