2019-08-29 2344 views
上環竹園少話都食過唔少次講唔上每一次都有驚喜,但絕對係唔會令人失望既今次一行三人 只係叫左3樣野 但走既時間飽得非常滿足鮑汁蝦子扣花膠每一次黎都必點既菜式 食到佢加價加左一倍都會毫無懸念咁嗌佢又夠淋又有膠膠既口感個汁超級夠味 蝦子完全唔會吝嗇 要幾多加幾多比你推薦點黃芥辣食 多左層特別既味道又無咁膩但老實講 佢真係好大份 其實多人可以嗌半份 如果唔係霸哂成個胃牛油芝士焗龍蝦 配法包邪惡指數爆標既一道菜 但都係竹園既成名作佢個汁係真係好好味既 濃香既牛油加甘半溶芝士既質感 個法包又係一絕  堅 外脆內軟 加埋個汁係會令人唔覺意食多左個主菜龍蝦都好正 厚肉又鮮甜蘿蔔抆牛坑腩個份量係大大碟! 坑腩入味又淋又無渣蘿蔔當然係又甜又入味啦~本來叫多左個青菜 但真係食唔落所以取消左不得不提 哩D老牌既酒家真係好識做免費既前菜有皮旦酸薑同藥膳豬手我唔記得影相但絕對係好食既 皮旦點點都係流心 唔係HEA 野野飲除左茶水仲有竹蔗水免費提供食飽 仲記得要留肚食甜品因為甜品都係送架! 叫幾多都得添 好犯規佢仲唔係HEA HEA 紅綠豆沙 係有6款揀既最愛榴槤布甸濃濃既榴槤味 又滑 甜度剛剛好燉雪梨師傅話淨係用
上環竹園少話都食過唔少次
講唔上每一次都有驚喜,但絕對係唔會令人失望既
今次一行三人 只係叫左3樣野 但走既時間飽得非常滿足

佢個汁係真係好好味既 濃香既牛油加甘半溶芝士既質感

個主菜龍蝦都好正 厚肉又鮮甜

蘿蔔抆牛坑腩
個份量係大大碟! 坑腩入味又淋又無渣
蘿蔔當然係又甜又入味啦~

本來叫多左個青菜 但真係食唔落所以取消左

竹園都算係我最喜愛既中菜館之一
比起西餐 一向都比較情迷中菜
其實佢仲有好多好多好野可以推介
得下次多人D再介紹
$800 (Dinner)