2024-06-10
今日端午節假期🚣🏻有假放就最開心。起身已經10:30am⏰訂咗英皇駿景酒店嘅🔸駿景軒🔸諗起美味嘅點心🥗等緊我,即刻彈起身。準時12:30pm到達。如我所料,樓下已經full咗,要上一層,上次一大班朋友嚟飲茶🫖都係要上樓上用饍,真係好多人識貨,知道呢度係一個好地方🥂兩個人被安排坐房間,房間報置優雅,地方闊落,最喜歡那扇吊燈,有別於水晶燈的俗氣,加上播放着輕柔的音樂🎧環境一流🍄.兩個人點咗👯♀️星州炒米 🥢材料豐富,有义燒、大大隻蝦球🍤洋蔥🧅濃濃的蛋漿🐣觀感已經一流,味道亦剛剛好,唔會太辣,真正色、香、味俱全🥳香煎鯪魚餅 🥢加入粟米🌽冇咁油膩,上枱還有微溫🍲記得要趁熱食💃🏻北菇棉花雞 🥢厚切魚肚🐟嫩滑雞件🐔美味豉椒鳳爪 🥢份量夠多🧆大碟又抵食,醬汁調味剛剛好👍紅豆沙 🥢免費送的但絕不欺場,足料紅豆🫘和蓮子,煲到起沙又唔甜🥣作為一個美好午餐🍽️的結尾,出色。.駿景軒一直都是我飲茶的三甲之選🏅侍應生招呼殷勤,常常主動加水🫗有禮貌🤗服務已經值回票價,雖然位置可能比較偏僻⛳️但如果你肯來,一定唔會令大家失望。.今次我哋坐樓上一層的細房🛋️我想讚揚📣📣📣一位「男」侍應生🤵♂️雖然房間只得我哋一枱客,他都無
兩個人點咗👯♀️
北菇棉花雞 🥢厚切魚肚🐟嫩滑雞件🐔美味
豉椒鳳爪 🥢份量夠多🧆大碟又抵食,醬汁調味剛剛好👍
今次我哋坐樓上一層的細房🛋️我想讚揚📣📣📣一位「男」侍應生🤵♂️雖然房間只得我哋一枱客,他都無忘記我們👏🏼👏🏼👏🏼常常入嚟收碟加茶🏃➡️其他酒店或酒樓,我都唔鍾意坐入房,因為你叫破喉嚨都無人理你😭走嘅時候,在升降機又遇到他,又向我哋連番多謝,又叮囑我們慢慢行,非常之有禮貌,我真係覺得餐飯我哋係賺咗💵啲錢洗得好值得💸
今時今日,香港的食肆🍳欠缺的就是一種久違了的服務態度,但🔸駿景軒🔸就係這樣一間少數的優質食店,環境🖼️服務🏋️♂️食品質數🍓🍎🍊都能保持着專業的水準,多謝你哋的堅持✊