2021-10-03
☘️☘️昨天同朋友食完晏,因為限時90分鐘,傾計傾到意猷未盡,明天就建議轉場飲杯咖啡繼續😊 佢話佢屋企樓下就有cafe Revol, 每日都排長龍,所以我哋就行過去睇吓有冇機會,點知真係幸運地門口沒有人龍,剛剛進入了一枱,所以我哋就排第一位了😊☘️☘️最後都等左起碼十五分鐘至入倒去,我叫左杯Ginger cafe Latte, 朋友分別叫了Latte 同chocolate, 拉花都幾靚,不過跟一般咖啡店一樣,叫latte如有拉花的話,一般都唔係幾夠熱,只係微溫,美中不足,但味道唔錯!☘️☘️由於我哋剛食完lunch,冇辦法試佢嘅食物,不過我眼見旁邊叫嘅all day breakfast / brunch 之類嘅platter, 賣相都幾吸引,我朋友話佢嘅Carbonara 意粉都好好食,所以我諗住下次再找機會嚟試 😋
Ginger cafe latte