2019-03-22
Wohoo.我哋孖寶最愛嘅星期五終於嚟到喇!習慣性地星期五晚都想盡量留俾對方,搵間好餐廳慰勞辛勤咗一個禮拜嘅自己😈 今晚就專程過海試新野😻發現呢排多咗餐廳用iPad去show餐牌,響應環保♻️ 抵讚!酸菜斑片,嫩滑的魚片,去骨後切成薄片,酸菜鹹度適中,除左魚塊非常好食,湯底亦十分美味,加入菇菌、寬粉爽韌彈牙,一齊食更加滋味。爆汁生煎包,皮薄底脆,湯汁唔會太油膩,令人越食越上癮。雖然店員已經好窩心咁預先提醒我哋要小心爆汁燙到口,但心急嘅我....到家下都仲有d痛😂😂不過咁好味,我下次都係會食嘅🤣 意外地發現餐廳竟然有香酥鴨食,而且人少少仲可以叫半隻添👻 因為聽人講香酥鴨係一道功夫菜。咁我地孖寶又點可以錯過呢😋 果然冇令我地失望,外層脆口酥香,內裏肉質幼嫩,而且鴨香四溢,正呀👊🏻賽螃蟹又係另一門功夫菜!成日聽人講其實只係蛋白模仿蟹肉,咁你就錯喇🤨日喜樓竟然用上真嘅蟹肉伴以蛋白煮成呢一道賽螃蟹🦀️,蛋白炒得滑溜,啖啖鮮味,真係好有誠意!本來仲心大心細叫唔叫呢道菜好😌孜然同羊肉可謂完美配搭,因為孜然粉可以去除羶味,辣得過癮😹今晚呢一餐簡直就好似味遊中國咁,食暈晒中國最出名嘅幾道名菜!以後放假仲駛乜
孜然同羊肉可謂完美配搭,因為孜然粉可以去除羶味,辣得過癮😹
今晚呢一餐簡直就好似味遊中國咁,食暈晒中國最出名嘅幾道名菜!以後放假仲駛乜北上覓食,近近地去銅鑼灣就可以食盡好西啦👐🏻