2017-01-12
跟同事們來了這間日式餐廳,被吸引的是有過百款芭菲。 我地一行3人,先揀了2個主食,再揀甜品!甜品的menu 真係多到眼花撩亂!要用排除法先揀到食乜😂😂😂主食出名係漢堡排,當然要點一個來吃。我們最後揀了漢堡排咖哩蛋包飯,及明太子魷魚意粉。最初對意粉有d卻步,因為menu張圖睇落d汁好水,好似湯咁。但因為pizza唔多吸引,所以最後揀咗呢個!一食,竟然對呢個"湯"意粉改觀😂😂 唔係想像中咁稀的,好濃郁明太子味! d意粉是al dente 的!!😍😍😍😍但個魷魚則一般,冇乜味。再來漢堡排!一咬,嘩!好好食!好濃的牛肉香味!😍😍😍超好食!平時食嗰d又乾,又冇牛味,呢個好明顯落足料!香之餘仲好爽口,一d都唔乾!難怪必定要食!佢仲有個芝士漢堡排的,每日限賣,下次有機會都想試下!到甜品了,我們揀了大概15分鐘,最後揀了3樣。 名字已忘記了,大家睇相吧!😂😂呢個宇治抹茶souffle cake 💕💕💕大愛!超級好食!蛋糕軟綿綿,暖暖的,配埋雪糕,是perfect match啊!10分推薦!芭菲了樣好靚,影相呃like一流!面頭的雪糕都好好食!但食到中下層開始覺得好差!通常脆脆層係用粟米片,佢用脆米我都
主食出名係漢堡排,當然要點一個來吃。
我們最後揀了漢堡排咖哩蛋包飯,及明太子魷魚意粉。 最初對意粉有d卻步,因為menu張圖睇落d汁好水,好似湯咁。但因為pizza唔多吸引,所以最後揀咗呢個!
到甜品了,我們揀了大概15分鐘,最後揀了3樣。 名字已忘記了,大家睇相吧!😂😂 呢個宇治抹茶souffle cake 💕💕💕大愛!
超級好食!蛋糕軟綿綿,暖暖的,配埋雪糕,是perfect match啊!10分推薦! 芭菲了 樣好靚,影相呃like一流!面頭的雪糕都好好食!但食到中下層開始覺得好差!
通常脆脆層係用粟米片,佢用脆米我都覺得可以,但好快俾雪糕整淋。
最底先衰,用哂d會出水的生果!食到底一兜水,而且完全冇味!西瓜,火龍果,哈蜜瓜。。。。。。。
我未食過d芭菲個底係用呢d砌成!🙄
如果有得揀,我會揀淨雪糕。。。
走的時候超級多人等位!大家記得先book枱啊!