2017-03-30 446 views
假日難得同屋企人聚一聚,今次帶大家黎到食冮西菜😊環境都幾豐富而且乾淨冰鎮青芥秋葵,擺設得幾特別,用冰粒放喺底 令到秋葵食起上嚟更加冰涼!咬落去好爽口,配埋旁邊嘅酸酸似醋嘅醬汁同Wasabi食,味道都幾特別!系一道吾錯嘅冷盤生拆魚雲豆腐羹唔會太過咸,而且好足料!食起上嚟唔會感覺魚味好腥!豆腐亦算係好滑溜~一人份量黎講岩岩好~紅燒肉食落有啲似五花腩,醬汁味道唔會太過咸,而且紅燒肉亦都醃得好夠入味😄佢嘅肥瘦都做得算係均勻,所以入口唔會好硬身,肉質夠腍又香口😋配上蝴蝶夾,其實係蒸饅頭而成!有六片,形狀似蝴蝶🦋擺喺蒸籠上邊都幾靚😌用饅頭包住紅燒肉,剛好中和燒肉油脂嘅肥膩感~另外饅頭吸收左醬汁嘅精華再入口,味道亦算可口😉羊烤子羊肋排!個人都幾推介!因為羊味好香,烤得外脆內嫩~羊肉好入味,帶點酸酸甜甜嘅口感非常開胃!而且加左芝麻喺上面,更加香!羊肉質地嫩滑唔乾身,水準唔錯!而旁邊嘅西蘭花亦都落咗心思,有鹹鹹地嘅味,容易入口香芒綠茶甜簿撐,簿撐皮帶點甜甜地, 配以芒果食味道亦算係匹配!有四舊,皮帶點煙軔!所以食完之後都有少少飽~旁邊有香甜西瓜粒,有種清新嘅感覺飄香榴槤酥內含榴槤蓉,榴槤味超香,一切開已

飄香榴槤酥內含榴槤蓉,榴槤味超香,一切開已經聞到, 榴槤蓉味都唔會好假,甜甜地暖暖地咁,好開胃!榴槤酥都幾香脆,配以芒果食可以消膩!