2019-03-18
最近入咗呢間酒店集團嘅會,除了各款coupons外,光顧不同酒店餐廳都有優惠,今次有會員優惠價,抵食。六點前剛剛來到,餐廳門口已經有一些食客正在等候中。入門口左邊是任飲樂天飲品,也有熱飲機,多種咖啡、奶茶、朱古力、綠茶等等, 梗有一樣啱你。海鮮區有龍蝦、長腳蟹蟹腳、蝦、螺同青口,尚算新鮮。龍蝦最搶手,長腳蟹也很受歡迎。魚生部有數款刺身,吞拿魚、三文魚、希靈魚、北寄貝、赤貝等,冷麵包括綠茶冷麵、蕎麥冷麵及一種粉紅色的。我自己較喜歡吃這幾款,都好新鮮。芝士也有好多選擇。熱食種類都不少,包括蒸海魚、辣炒蟹、 白汁長通粉、雞、羊……,今晚嘅蘿蔔牛腩最出色。出面泳池旁便是燒烤區,有多款全部由廚師主理的烤魚、雞翼等,也有一些剛剛炸起的吉列蝦、吉列蠔等。即整麵檔有我最喜歡的喇沙湯底,好味!餐廳每隔一些時間便會響鈴鈴,通知食客有特別食物推出,數量有限,大家要盡快出去排隊,例如香草蒜蓉焗開邊龍蝦,芝士香草焗扇貝及火焰雪糕。這裏的甜品應有盡有,包括拿破崙、藍莓芝士蛋糕、蘋果批、葡撻、芝士撻、焦糖燉蛋、pancake、豆腐花、中式糖水等等等等,甜品區範圍都幾大。雪糕除咗有Movenpick之外,仲有一隻本港
六點前剛剛來到,餐廳門口已經有一些食客正在等候中。
海鮮區有龍蝦、長腳蟹蟹腳、蝦、螺同青口,尚算新鮮。
龍蝦最搶手,長腳蟹也很受歡迎。
我自己較喜歡吃這幾款,都好新鮮。
芝士也有好多選擇。
即整麵檔有我最喜歡的喇沙湯底,好味!
雪糕除咗有Movenpick之外,仲有一隻本港牌子Fruttato,主要有黑芝麻雪糕同豆腐雪糕,好香啊!仲有糯米糍同雪條。