2007-06-18 8 views
一家四口,點了以下菜式︰1) 燒羊扒2) 金菇牛肉卷3) 日式炸餃子4) 燒茄子5) 柚子炒飯6) 炒牛肉飯7) 吉烈豬扒烏冬8) 海鮮炒烏冬共$483共落左兩次單,八個菜吃左兩小時。落單至第一碟上菜,需時超過半小時。找人落單,那個待應話轉頭,但個頭唔知轉左去邊。客人坐低半個多小時先奉茶。等食期間隔離台客人走左,待應用茶餐廳抹台法,將所有台上o既食物碎屑掃晒落張chair度。茶餐廳都係掃落地者,佢掃落chair度,下個客條褲/裙一定食晒!至於味道,普通OK,要食燒野唔駛去佢度食,要食日本菜都唔需要去佢度食。加上上菜奇慢,碟碟小巧精緻,一個日式晚餐食兩小時。我個人認為佢轉做法國餐廳比較適合。
一家四口,點了以下菜式︰
1) 燒羊扒
2) 金菇牛肉卷