2017-11-28
今天架婆生日,佢本身想食海鮮小菜,我地去開鵝頸橋,街市附近果幾間,通常星期五六日我地吾會去,因太嘈食海鮮仲有打邊爐可以選(平靚之選今天我來回味吓情懷,以前我平均一星期來一次,衣家好少來,好多嘢都變左,人啦(已經走淨一個識既侍應),食物啦(個花膠雞湯底,個湯清左好多,雖然隻雞依然好冧,但個湯已經吾起膠,以前D膠可以lim住嘴唇,無得輸,依家無驚喜,食吾反個味道好失望)當然啦!對我來講姐,對於那些新客仍然ok既。叫左隻鮑魚,鮑魚肉切片都有十零片就無特別,但鮑魚邊就正喎,錄左3秒食得,入口即溶出奇地好味海中蝦上枱時仲好生猛,大聖子都很鮮甜,海鮮只要新鮮便可,吾會太差吾知係我錯覺定點呢!以前就算宵夜時段都係full house,但今晚得三分一full,但請記住今天係星期六,如果星期六郁靜?甘平日呢,係咪仲靜?關吾關佢個湯底事呢?大家都吾知,當然做好D對大家都好
關吾關佢個湯底事呢?大家都吾知,當然做好D對大家都好