2019-07-08 40 views
今日想食拉面,經過依度見佢鋪頭細細得幾個座位,門口就有部機可以自己揀完想要嘅野就直接用八達通俾錢,再係入面坐底等食入面有冰水俾你自己任斟,係啲咁熱嘅天氣有杯冰水真係好爽入面啲小龍蝦好多,溝埋沙律醬味道豐富,另外佢仲有紫菜可以俾你包住沙律,好味😀餃子煎得熱辣辣,又夠脆皮,不錯呢個湯底比較清,但鍾意冇咁濃味嘅人係覺得啱啱好嘅,另外啲叉燒亦都唔鞋,肥瘦適中,拉麵亦都彈牙,唔會煮得好淋依個湯底相反十分濃郁,一啖湯一啖面真係正,蝦全部都細細隻整得夠惹味,好食到最後連湯都飲晒每碗拉麵入面都會有一隻糖心蛋,醃得非常之入味,好似台灣七仔嗰啲咁好食,初初仲諗緊係咪真係喺出邊買嘅呢,跟住見過師傅喺雪櫃攞咗一大盆出嚟,佢哋真係自己自家醃製架😍😍

入面有冰水俾你自己任斟,係啲咁熱嘅天氣有杯冰水真係好爽
小龍蝦蟹子沙律

餃子

餃子煎得熱辣辣,又夠脆皮,不錯
豚骨拉麵

蝦味增豚骨拉麵

$100 (Dinner)
  • 蝦味噌豚骨拉麵