2008-08-01 5 views
7月30日同9個同事諗住去打邊爐幫個同事farewell.本來book左11位, 但有兩個黎唔到,得返9個. 我地諗住轉返張細細少少的枱, 開少個爐.點知俾個部長哥哥串, 要轉就早d轉, 開左茶就唔好轉. 個時無乜客, 提出少少要求都要串,真係無奈之後推銷姐姐就展開長達兩小時的推銷工作.一開始推銷魚翅湯底, 我地無興趣, 之後又推銷什菌拼盤, 都無興趣.打緊邊爐時, 不時走埋黎推銷椰皇水, 無幫親又俾說話你聽講返食物, 蕃茄湯+麻辣湯, d湯無乜味以前由頭到尾都好夠味, 依家一開始已經好淡, 麻辣好快都唔辣.最愛的蕃茄湯已大不如前.火鍋枓就一般, 不過不失, 食左水餃+雲吞,鴕鳥肉,羊肉,手切肥牛肉, 美國肥牛,包心蟹粉丸、蟹籽墨魚滑,帶子片、桂花蚌蝦,水晶叉燒包,幾種菜,烏東記得兩三年前, 食物質素和服務都好好, 我覺得佢兩方面都差左我以後都對譚魚頭死心
7月30日同9個同事諗住去打邊爐幫個同事farewell.
點知俾個部長哥哥串, 要轉就早d轉, 開左茶就唔好轉.
個時無乜客, 提出少少要求都要串,真係無奈

之後推銷姐姐就展開長達兩小時的推銷工作.
打緊邊爐時, 不時走埋黎推銷椰皇水, 無幫親又俾說話你聽

講返食物, 蕃茄湯+麻辣湯, d湯無乜味
最愛的蕃茄湯已大不如前.
火鍋枓就一般, 不過不失, 食左
蝦,水晶叉燒包,幾種菜,烏東

我以後都對譚魚頭死心
$155 (Dinner)