2017-05-03
見到介紹,話哩度有部分海鮮任食(價錢未連加一$188)的台式火鍋;大胃王於是相約好友,準備食餐勁嘅。湯底點的是蜆仔湯(另加$50),上枱時湯比較少,客人可趁蜆剛熟時先吃一轉。湯有一絲微辣,由於有九層塔關係,蜆湯沒有腥味,是鮮甜的。食完一轉甜甜蜆之後,加湯就可以開始打邊爐了。個餐包咗湯底、主食(鹵肉飯或烏冬等)、海鮮蔬菜丸盤(聲稱可任意添食)、肉類、手工類食物(手打丸等)、小食、甜品及飲品。當中海鮮蔬菜、小食聲稱是任添的。海鮮選擇唔多,只得桶蠔、蝦、大蜆,跟餐每款有一隻。我及友人約在8時左右(7:30開始用餐)想添食每人兩隻(即共4隻)桶蠔,結果先上兩隻,話仲有兩隻嚟緊。最後只再上一隻,侍應話「最後果隻都俾埋你了。」有點令人失望。總括而言,食物質素可以,哩個價錢絕對ok,同埋個餐份量亦足以食飽你。其實再任食都唔喺可以加到太多嘢。我及友人不太喜歡個牛三角肉,因為肉太肥,脂肪唔均勻;可能喜歡有𡁻頭的朋友會like吧。甜品好甜。如果有心理準備海鮮唔喺真正任食,應該未必會太失望嘅。不過,如果下次要任食,都喺會去搵倫哥囉,講完。