2021-06-22 7904 views
平日晚市素食自助餐90分鐘$138/位安排入座時店員有溫馨提示取食物時要戴口罩及使用手套,另外亦請客人每次換新碟。食物選擇好多樣化,有沙律,前菜小食,炸物,熟食小炒,湯,糖水,糕點,水果,粉麵飯及冷熱飲,當中西式餐點,飲品及甜點有唔少選擇。首先要推介水餃,配埋個餃子汁好好食!我諗我食左十隻!之後我覺得椒鹽豆腐都唔錯,但要趁新鮮出爐去夾,因為熱辣辣內軟又滑,正!食物選擇有幾款挺特別的,例如涼伴青瓜苗,外表似秋葵,但口感有少少爽脆。酸辣泡蓮藕帶亦是第一次見,酸酸地幾開胃。花生脆蘋果是薄片蘋果塗上花生醬及花生碎,幾新鮮的配搭。反沙芋這種潮式功夫甜點亦不常見,不過一咬就成塊糖掉離芋頭...其他食物唔算特別出色,但楊枝甘露,香蕉拔絲,Pizza等都唔係素食自助餐常見食物。食物選擇有近百款之多,難免有些不合自己口味,我覺得碗仔翅太稀,漢堡包的芋泥有點怪,糕點味道唔係好夠味,口感亦一般。至於本土製造的素雪糕,培茶味不錯,沖繩海鹽味真的太鹹!麻辣味淡淡定滲出來,幾正!
平日晚市素食自助餐90分鐘$138/位

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$138 (Dinner)