2017-08-31 776 views
呢間食店真係令我印象深刻,我想為佢寫食評好耐喇,但之前發現冇佢個page,所以冇寫到⋯話說之前去食早餐,見價錢相宜,又多配搭,所以去試下。入到去個格局好似飯堂咁,一排排,但比一般環境迫夾,想搵個地方放隨身物品都冇。我叫左個五香肉丁米粉加奄列既早餐。奄列已經唔似平時食開咁款,似乾爭爭既蛋餅多尐。而亮點係佢個五香肉丁米粉(見下圖),成碗面加埋得肉丁兩粒,其餘係「凝固醬汁」同「全脂肉丁」,感覺好似就咁將罐頭尐剩餘物資(豬潲)倒落碗粉度。我頓時覺得有點迷失,然後舉手通知侍應,點知個資深女侍應行都冇行埋黎,挨住牆問我咩事,我唯有嗌過去,向佢描述碗肉丁粉既情況,心想佢地可能唔係故意既,點知佢回一句:「係咁架喇!」KO左我。如果間食店攞呢尐嘢去比人食,我覺得係對食客唔尊重,加上服務態度惡劣。田土火店遇唔少,呢間真係令人印象深刻,令本想多支持小店既我為之卻步⋯

Type of Meal
Breakfast