2016-06-16
旺角第一 間店 開嘅時候已經有食過一次, 印象好好 ,今次難得元朗都開左間 ,住元朗嘅我當然就要去食下啦安格斯牛肉腸粉 咁都比佢諗到, 太正啦, 每一件腸粉包住有一大片和牛, 牛味濃郁, 又滑又好味。爽肚真係好爽脆呀 ,撈埋個七味粉成件事日式哂, 而且食啦仲唔會有騷味,正正!素翅灌湯餃 好多料喎 ,大大隻 蝦肉同埋 帶子, 成個湯充滿海鮮既鮮味。好好奇乜野係魚蝦蟹餃, 連平時愛食蝦膠既我都轉左點來試一試 ,裡面好多新鮮鮮嫩嘅菜 ,有魚肉蝦肉 同一隻蟹鉗仔 ,料夠曬多而且皮 都唔會太厚, 稱得上腺皮薄餡靚呀,幾特色。蝦餃好大粒 ,黑魚子 帶點鹹香味 ,食落味道到非常協調, 而且啖啖肉 真係食兩粒都飽呀!鳳爪 又大隻又好肉, 好好咬感呀,醃得好入味 ,味道均勻 又唔會太鹹 ,未食過咁好食嘅鳳爪,推介芝士蝦丸 炸得非常香口 ,蝦丸好彈牙 ,裡面充滿著濃濃香滑既流心芝士好juicy ,食嗰陣時一定要好小心, 要攤凍小小佢嚟食,而且要細細啖咁食,因為裏面 嘅芝士 真係好熱㗎, 食既時候一定要用手拎起支持湯匙食,如果唔係啲芝士會流到周圍都係。。 頭先食左咁多老點點心個肚已經好飽濟,四色小甜點每款細
有芒果布甸,薄荷布甸,同埋兩個焦糖燉蛋 ……
笑哈哈芒果布甸裏邊全部都係芒果肉嚟架
我都係第一次食薄荷制嘅產品咋, 原來係咁好食架 食完涼涼地 好解暑呀 ,而且又唔漏 ,食多個都得添呀。
焦糖燉蛋 上面燒到脆卜卜 ,燉蛋都好滑, 食落又唔會太甜,正呀!
後記:
令人食得好開心既一間點心店 ,員工服務態度 親切有禮 ,而且食物有特色 有多款式 ,最後仲可以10蚊既特價價錢外賣一碗糖水返屋企食