2015-09-04
今天是只有2015年才有的公聚假期,我今日都要返工,突然派到這個地方,我就當然要食好一點啦,一個人的下午茶,當然唔會選擇一些貴+享受時間多過食的食店,所以我選擇了這間,我十年前幫襯過一次,朋友話好出名的面店,我在大街轉了幾個圈都找不到,我見到佢的宣傳牌,但就是找不到,我印象應該在附近,當我以為佢已經「接」左時,終於比我找到,那個入口肥點都過唔到,我今次真係唔該唒。這就是今次的選擇,雙料面,價錢合理,這些地方唔會平,我還加了一支大可樂,服務員態度都可以,佢介紹我食八寶面,我當然拒絕,咩都有的車仔面我最唔鐘意,又唔平呢,講返味道都可以,有加腩汁比我,所以湯底變濃了,魚皮餃唔算出色,但都算合格,豬腸都幾有口感,唔太肥。總結今次都算合格。
Other Info. :
大家要留意,佢所謂的冷氣開放,係無冷氣的,風扇都唔好太大期望,你要用一個大排擋的心態去食會好一點。