2018-06-19 859 views
本想跟同事食另一間的,可是12點才開門營業,到步時已全場爆滿,唯有揀過第二間「唔使等位嘅」⋯⋯門口望入去又未至於無客,但有位,安排一行7人入座坐近門口處,裡面的檯係無客嘅,感到中伏。單看餐牌我地至少用左5分鐘都諗唔到,因為$98一欄嘅餐點只有三文治或泰式粉麵,還要加一,價錢太唔合理了,最後揀無可揀,唯有食泰式香辣雞肉碎飯配濃蝦湯總好過配沙律,覺得抵啲。先講點餐方面,六人最後只得兩款$118的午餐勉強可點,沒選擇下只是覺得有飯或意粉,感覺值一點,其間真係想奪門而走去另一間餐廳的衝動。蝦湯唔夠濃厚,算有一點點蝦味嘅。飯又跟一小碗湯,鹹酸菜肉丸湯,味道配搭比較古怪,雞肉碎飯加些魚露算唔錯,但選擇同價錢就令所有同事都說「無下次」可點餐飲或甜品,我點了甜品~朱古力蛋糕最為出色,口感屬蛋糕與布朗尼的中間點,朱古力味道濃但又不會太甜,是唯一的可取。
蝦湯唔夠濃厚,算有一點點蝦味嘅。
2018-06-15
$130 (Lunch)