2010-10-06 92 views
上次,去樂香園食完嘢,經過見到喇沙王,好奇睇吓!店員亦俾咗單張我,返屋企慢慢睇!我問店員沙嗲同黃薑飯,辣唔辣架?佢話唔辣,咁我就入去試吓!多數套餐大約 $36~$38我食咗:沙嗲串燒黃薑飯 + 熱菜蜜 $38一上枱,顏色奪目,賣相吸引! 串燒有 3 串,有雞、牛、羊任君選擇!我對牛肉皮膚敏感,所以叫咗 2 串雞& 1 串羊。沙嗲汁夠香偏甜,些少辣;與潮州沙嗲完全不同!不過,好油呀!黃薑飯-微辣、黃薑味足,每粒飯都炒得好均勻,軟硬適中!與黃薑粉一起炒,色水夠黃,飯面灑上炒蒜粒及花生碎粒;令人好開胃!飯嘅份量剛好,我食晒成碟飯!串燒雞-尚算滑,面頭同樣灑上炒蒜粒及花生碎粒,加上不少香料,配合沙嗲汁一齊食,好惹味!串燒羊-零舍黑少少果串就係!羶味完全被香料 cover,無咩羶味,可以接受!熱菜蜜:甜到餾!後悔叫咗!

我問店員沙嗲同黃薑飯,辣唔辣架?佢話唔辣,咁我就入去試吓!

多數套餐大約 $36~$38

我食咗:沙嗲串燒黃薑飯 + 熱菜蜜 $38
一上枱,顏色奪目,賣相吸引!

沙嗲汁夠香偏甜,些少辣;與潮州沙嗲完全不同!不過,好油呀!

熱菜蜜:甜到餾!後悔叫咗!
沙嗲串燒黃薑飯+熱菜蜜
見到個燈罩好似荔枝籮
2010-10-02
$38 (Lunch)
沙嗲串燒黃薑飯+熱菜蜜
見到個燈罩好似荔枝籮