2014-10-26 4155 views
食店裝修簡約~一邊卡檯座..中間圓檯及另一邊活動長檯座火鍋又係限食2小時~因為另一半久唔久會同d舊同學攪飯局人多要訂"獨立房"~所以問過有房(min charge$3500..冇限食時間)醬料$15/位..花生$10/碟~我地先點"啤酒"(x3)食評大多數讚"招牌沙嗲湯底"~所以點"鴛鴦鍋"試試湯底顏色幾靚~內有芽菜+豆腐..但味道無預期咁香濃滾到差不多食完先開始濃郁~唔算係食過最好(我個人口味覺得~始終不及九龍城果兩間好味)"脆鯇骨腩"新鮮帶魚油香~肉質脆口"桂花蚌拼珊瑚蚌"色澤靚..原條唔散碎~口感爽脆"本地手切肥牛"~另一半話有牛味..肉質軟腍"炸魚皮"好粗長~新鮮即炸..上檯微熱~口感脆中帶少少硬..好香口整體食物..火鍋料新鮮+靚~湯底色靚但比預期遜~服務ok卡檯座只用木板分隔~經常被食客撞背..依點最差原來另一半睇openrice都會留意埋"其他資料"部份依日check單..見有收加一~佢多口問男店長一句男店長答..唔係依間~可能係其他分店(但我都唔知邊間係分店)另一半求證無睇錯~開返比佢睇..建議叫佢搵人改返男店員話好少去睇openrice~有講唔好意思..會叫公司改返講
食店裝修簡約~一邊卡檯座..中間圓檯及另一邊活動長檯座
火鍋又係限食2小時~因為另一半久唔久會同d舊同學攪飯局
醬料$15/位..花生$10/碟~我地先點"啤酒"(x3)
食評大多數讚"招牌沙嗲湯底"~所以點"鴛鴦鍋"試試
湯底顏色幾靚~內有芽菜+豆腐..但味道無預期咁香濃
滾到差不多食完先開始濃郁~唔算係食過最好
(我個人口味覺得~始終不及九龍城果兩間好味)
"脆鯇骨腩"
新鮮帶魚油香~肉質脆口
"桂花蚌拼珊瑚蚌"
色澤靚..原條唔散碎~口感爽脆
"本地手切肥牛"~另一半話有牛味..肉質軟腍