2017-10-30
話說前幾日約左朋友去旺角上堂🏃♀️,上堂之前想去食少少野,但又唔想食商場入面嘅餐廳,於是就決定要試試呢間小店。💁果日約7點去到,店內約坐了3分1人,不用等位。落座後,要自己先出去櫃枱落單付款💵同攞餐具🍽🍽。之後食品準備好後會有店員送過黎。首先想讚一讚嘅就係隻碟真係好可愛,未食野已經滿足晒我地嘅少女心。😍😍💕原本想叫牛油果炸軟殼蟹雜菜沙津,🥑🦀可惜賣晒。於是改左叫蜜糖燒南瓜沙津。個沙津有驚喜!本身唔鐘意苦嘅沙津,而呢個沙津甜甜地😋,南瓜已經煮得軟身而十分香甜。分開上嘅汁同個沙津都好夾。👍💯另外仲叫左一個dinner set。分別叫左餐湯,麻醬挪威三文魚蕃茄闊條麵🍅🐟,飲品就叫左spring。餐湯係蜆湯,普普通通正正常常,隻蜆有沙,扣一分。個闊條麵🍝其實係見到隔離枱果碟好似好好食,所以叫左。🙈自己果碟到左,個賣相真係幾唔錯。😋😋撇開賣相,雖然個汁同個麵都幾普通,但塊三文魚真係煎得好好食。👍表面煎成金黃色,外面香脆,裡面鬆化,火候控制得啱啱好,肉質一啲都唔乾。飲品spring,餐牌上寫係peach🍑+citrus🍋,有極少量果肉,普通跟餐飲品質素。🆗原本上堂前唔想食咁飽,點知都仲係食到好飽。
餐湯係蜆湯,普普通通正正常常,隻蜆有沙,扣一分。
原本上堂前唔想食咁飽,點知都仲係食到好飽。野食份量偏大。2人每人$130埋單,價錢合理,有機會會再黎。😚😚