2023-08-28
今次約左朋友去九龍城打波順便一齊搵間泰國野食,就見到呢間餐廳。佢隔離連住仲開左間越南餐廳,見佢連開兩個舖咁勁就不如試下佢啦🤓我地叫左個菠蘿焗飯($108),佢就真係用菠蘿殼裝住,幾有feel,仲有3隻大蝦,份量十足,而且個炒飯味道係整得幾好😄 我地午餐時間去,佢會包一杯野飲,我就揀左抹茶牛奶冰,野飲都唔錯,幾香抹茶味,溝埋d奶幾正😁另一樣就叫左香茅豬頸肉凍檬($65),呢個餐既豬頸肉份量都算ok,而且燒得幾香唔會太韌,檬粉我就略嫌佢細碗左小小,不過問題不大既👌🏻呢個餐飲我就叫左珍多冰,呢杯飲品係一個椰汁冰底黎,再加左d啫喱粒同有大樹菠蘿係入面,幾特別既一杯野飲✌🏻最後就叫多份串燒沙爹($84)share食,我就叫曬豬牛雞各2串,個沙爹醬幾惹味,d串燒都燒得唔錯,唔會太韌先😋