2009-10-25 27 views
久違了 沙嗲王下午茶時間去到,我和老公坐6人卡位,坐得舒服又可以望街,真係悠閒得多~以前我鐘意食沙嗲王既沙爹湯底今次都唔例外啦香茅豬扒+沙爹湯底飲一口沙爹湯,嘩~好濃郁呀!!我就係要lee種沙爹+花生既濃味喇~配上薄薄金邊粉非常好,金邊粉吸收沙爹味,每一淡都充滿濃郁沙爹味~香茅豬扒好香,唔鞋唔老,食飽濃味既野,最好飲杯清新飲品啦青檸柑梅蜜!!好好飲,好清新又帶少少青檸酸,加上梅既香味,好正呀~+$7就有咁大杯,抵讚!!白咖哩豬扒咖哩好香一點都唔辣,送白飯一流呀,豬扒唔韌唔鞋,套餐小食揀左越式肉鬆卷粉,個皮都幾薄,有肉鬆惹味得多!!選擇飲品時會覺得凍金桔菊花怪怪地,又想試新飲品,但飲落又幾好味,夠創新不過成日都吸到d菊花碎~下次我既沙爹癮再起,我會想起沙爹王!!
久違了 沙嗲王
以前我鐘意食沙嗲王既沙爹湯底

今次都唔例外啦

香茅豬扒+沙爹湯底
最好飲杯清新飲品啦
青檸柑梅蜜!!好好飲,好清新又帶少少青檸酸,加上梅既香味,
好正呀~+$7就有咁大杯,抵讚!!

白咖哩豬扒
但飲落又幾好味,夠創新不過成日都吸到d菊花碎~

下次我既沙爹癮再起,我會想起沙爹王!!
香茅豬扒+沙爹湯底
白咖哩豬扒