2023-08-16 1107 views
喜歡鋸扒既朋友一定聽過outback。呢間位於沙田站商場內,距離火車站只需要五至5-10分鐘。行街肚餓搵地方食飯,呢間餐廳好方便。價錢比起附近餐廳相對貴,等位相對唔需要太耐。入到去座位舒適,餐廳氣氛良好。服務態度亦見認真👍🏻。今次叫左幾款食物,款款值得打卡,而且味道不錯。首先介紹當然係餐前菜,麵包口感外脆內軟,好多朋友食過返尋味就係為呢個餐前菜。烤肋骨雞搥芝士薯條拼盤,炸物口感味道都剛剛好😀,唔會感覺油膩。到主食美國紐約西冷牛扒配焗薯,熟成度掌握得剛剛好,牛肉唔會太煙靭,配搭醬汁,口感一流。特色雞味飯,屬於正常操作,冇大驚喜,個人感覺稍嫌乾身。白汁烤蝦燴飯,醬汁配搭唔錯,份量十足。餐廳整體感覺7.5/10。食物質素亦算對得住價錢。
。服務態度亦見認真👍🏻。

今次叫左幾款食物,款款值得打卡,
,牛肉唔會太煙靭,配搭醬汁,口感一流

餐廳整體感覺7.5/10。食物質素亦算對得住價錢。