Hiring
$17,000-$23,000
Monthly
2023-02-12 441 views
平時成日係V City見到炙‧宴呢間餐廳成日都排晒長龍 原來JFOODO @japanese_rice_hk由2月1至28日期間進行緊「日本米響宴」🎌活動 仲同多達40間香港餐廳合作 提供使用日本米的多樣化菜式 岩哂鐘意食日本米既我🇯🇵🍚今次同朋友去沙田行下發現新城市廣場呢間分店竟然唔洗等位 就問朋友一唔一齊試下 真係好彩入去個時間岩岩好 過多十分鐘成間餐廳都滿晒座又有人係門口等位 同朋友二人都食左超多野勁滿足咁離開 尤其是個丼飯真係做得出色😋😋♡蒜味洋蔥宮崎和牛丼配溫泉蛋 $138首先宮崎和牛真係日本和牛最TOP之列 以我記得已經拎過好多次日本冠軍和牛呢個獎項 和牛既味道帶小小甜味 咬落去非常之柔軟同好嫩 廚師亦都將和牛處理得好好 和牛雖然油但食落完全冇好膩既感覺 好既烹調同好既食材真係相輔相成 蒜味同牛肉好夾 撈埋隻溫泉蛋之後令到牛肉食落更加滑仲加上左濃濃既蛋香♡ ABURI-EN豚肉 •鰻魚雙拼飯 $148ABURI-EN係呢一間鋪頭既名 咁呢一個豚肉可以用得自己個招牌做名 相信鋪頭對佢既豚肉非常有信心 拎到埋黎已經聞到好香 豚肉咬落去比較腍身好易咬開 而且仲保留到唔小既肉汁係

♡蒜味洋蔥宮崎和牛丼配溫泉蛋 $138

♡ ABURI-EN豚肉 •鰻魚雙拼飯 $148
ABURI-EN係呢一間鋪頭既名 咁呢一個豚肉可以用得自己個招牌做名 相信鋪頭對佢既豚肉非常有信心 拎到埋黎已經聞到好香 豚肉咬落去比較腍身好易咬開 而且仲保留到唔小既肉汁係塊豚肉入面 面頭既醬汁好惹味
鰻魚燒得都唔錯 加上濃厚既鰻魚汁再配上去個飯到真係加晒分 講開飯好明顯食得出餐廳係用日本米 因為日本米比較大粒同短身 煮好後表面會比其他米更為黏 更適合撈埋醬汁一齊食

♡炸沖繩魷魚🦑 $58
魷魚廚師已經細心到將佢整到BITE-SIZE非常方便 佢配左個沙律醬醬油 呢個配搭都幾夾

♡酥炸宮崎青眼魚🐟 $48
青眼魚炸到好酥脆 而且佢有提供埋檸檬角比客人去淋d檸檬汁上去 檸檬汁最主要既作用係可以抑制脂肪比腸道吸收

♡火炙牛舌🐮 $68
牛舌既分量比想像中多 表面燒到焦香內裡肉汁仍能保持 肉質幾軟嫩好易咬開

♡香桃梳打🍹 $38
♡藍莓黑加侖子梳打🍹 $38
兩杯梳打拎上黎既時候都係以一個分層既形式去呈現 等影相打卡既效果更有層次 梳打入面仲有果肉我覺得係一個幾有誠意既位 相比坊間好多都係糖漿加梳打
ABURI-EN豚肉 •鰻魚雙拼飯
蒜味洋蔥宮崎和牛丼配溫泉蛋