其實係沙田食「串燒」除咗泰國餐廳,要搵間又好味又抵食的店鋪廖廖可數!我首推E間「新蒲坊」!係好運中心算歷史悠久了,住沙田既朋友應該不會陌生。有時我途經附近,也忍不住過來食返串!位置係正「好運中心」馬會隔離,尤其跑馬日好多時都好多人幫襯。遠遠也聞到燒烤味!🔥如你無要求,佢有時會俾放係保溫櫃已燒好個串俾你,你或可揀佢燒緊個串(但就要等一陣了)!我個人覺得即燒就最好食,夠熱嘛!😜我叫咗「煙肉腸仔卷」和「雞肉串」,有蜜糖和沙嗲汁選擇,可隨自己口味,搽多或搽少。我自已就喜歡先搽上蜜糖係底,之後再係面搽上沙嗲汁。💖至愛「煙肉腸仔卷$10」~其實煙肉腸仔好少可話唔好食嘅,多數視乎個汁。E個沙嗲汁不算香濃、亦沒太多辣,味道算可以;但本身D煙肉都夠咸,所以味道亦算剛剛好!😋💖「雞肉串$10」分量都幾多下!賣相不錯,少少燶燶地!雞肉係細細嚿,同埋串得都好實下!肉質偏淋身,都幾嫩滑,可以。(我自已就比較鐘意偏硬少少,一片片嘅雞肉)食完兩串都有D飽飽地😋! *這裡尚有其他小食及飲品供應*總括而言:E間雖然不算係我食過最好食嘅串燒店,但<b style="line-height: 1.6;">係

有時都幾多人下!
其實係沙田食「串燒」除咗泰國餐廳,要搵間又好味又抵食的店鋪廖廖可數!我首推E間「新蒲坊」!係好運中心算歷史悠久了,住沙田既朋友應該不會陌生。有時我途經附近,也忍不住過來食返串!位置係正「好運中心」馬會隔離,尤其跑馬日好多時都好多人幫襯。遠遠也聞到燒烤味!🔥如你無要求,佢有時會俾放係保溫櫃已燒好個串俾你,你或可揀佢燒緊個串(但就要等一陣了)我個人覺得即燒就最好食,夠熱嘛!😜
「煙肉腸仔卷」和「雞肉串」好味!

我叫咗「煙肉腸仔卷」和「雞肉串」,有蜜糖和沙嗲汁選擇,可隨自己口味,搽多或搽少我自已就喜歡先搽上蜜糖係底,之後再係面搽上沙嗲汁。
串燒價目

總括而言:E間雖然不算係我食過最好食嘅串燒店<b style="line-height: 1.6;">係沙田嚟講,係比較好味嘅,而又不太貴!其實入冬後都好想去燒嘢食,但公司太忙又無時間去,唯有食住串燒先啦!(當然我覺得正式去BBQ燒出哩個D係最好食啦!😋🍢)
TakeAway
$20 (Tea)
「煙肉腸仔卷」和「雞肉串」好味!
  • 「煙肉腸仔卷」
  • 「雞肉串」