2021-09-14 3024 views
沙田區一家大細食自助餐選擇真係好有限,上個星期試過麗豪酒店,感覺都係一般。今次試吓沙田萬怡酒店,食物雖然唔可以同金鐘萬豪酒店嘅一半媲美,但係性價比絕對係沙田當中比較好。(我係用左Eatigo 嘅五折優惠,所以大家都諗到個性價比係站在呢一個角度出發嘅)用膳嘅日子係星期一,係一周食自助餐嘅最好時機,場內只不過坐咗10枱人,所以亦都係性價比高嘅原因。首先每一位客人都會有一份鮑魚加和牛,呢一份食物係全場最好味嘅。除此之外任食嘅冷盤有龍蝦、凍蝦,翡翠螺,同埋最重點嘅泰國生蝦。刺身都有師傅即切嘅三文魚、八爪魚、鯛魚。熱盤方面,都有五至六款嘅主菜,其中有師傅常餐嘅包括有片皮鴨、燒牛肉、大蝦意粉。食物嘅味道係中上。甜品方面選擇比較多(都係講緊以$300嘅標準去睇),有葡撻、窩夫、豆腐花及大量雪糕(係Movenpick,味道選擇亦都多)。總括而言,以$300來講,呢一間已經做到金鐘萬豪嘅水準。