2022-05-29 43 views
今日去咗沙田行街,行到攰同肚餓,我就過咗隔離偉華中心搵嘢食。諗諗吓都好耐冇食台灣食物,今日一於就係小胖台灣便當解決午餐。逢甲香烤豬軟骨便當 $72首先要讚吓餐廳出餐速度非常快,坐低唔使幾分鐘就有嘢食。便當好豐富🤩,大大碗,有非常多材料。除咗有豬軟骨、飯,仲有粟米、蔬菜、粉絲同蛋。豬軟骨質地軟綿,容易入口,咀嚼一啲都不費力。台灣鐵路大排骨便當 $62排骨便當一樣非常豐富。排骨好大塊,切開有成8塊。排骨入味,而且肉質嫩滑。便當有醬汁,啲飯食落冇咁寡。梅香脆地瓜 +$12因為新鮮即炸嘅關係,地瓜粒外脆內軟,熱辣辣!地瓜軟綿綿,食落好甜。梅子粉酸酸甜甜,增加風味。懷念鹽酥雞 +$12鹽酥雞都係即叫即炸!雞肉外皮香脆,好惹味。雞肉多汁,調味唔錯。茉香蘋果茶日本焙茶每叫一份主食食,都會送一支飲品。茉香蘋果茶入口會先品嚐到蘋果嘅香味,後來就會帶嚟茶味。焙茶就係一款清清地嘅茶。我鍾意佢哋嘅冷泡茶都係無糖,解膩一流!

逢甲香烤豬軟骨便當 $72

台灣鐵路大排骨便當 $62