2018-12-22 61 views
今晚去開沙田行街買聖誕禮物,見到好運中心外有個易拉架,介紹好運中心內的一間農民泰菜,朋友話好耐冇食過泰菜,就揀這間醫肚啦去到餐廳門口,已經有大大個餐牌介紹有咩食,好清楚!餐廳形式同快餐店類型好似,都是在收銀櫃檯先選好食物,付款,取票,票上有號碼,等大型顯示牌顯示號碼再到取餐處取點好的食物!我哋點了半隻無骨海南雞,兩碗黃油飯!海南雞好嫰滑又大隻!碗黃油飯好大碗,份量1碗差不多等同其他店的兩碗呀!抵食馬拉盞炒通菜,炒得香口,惹味冬蔭功湯,大大隻蝦,有少許蔬菜配合,我覺得酸味較出,好醒胃泰式炸蝦餅,必吃小食,蝦肉剁得好彈牙,有𡁻口!飲品叫咗咸檸七梳打,個咸檸好夠味夠酸,正!熱羅漢果茶,夠滋潤!有一個調味架,有魚露,辣醬,辣椒粉供應!
馬拉盞炒通菜,炒得香口,惹味
冬蔭功湯,大大隻蝦,有少許蔬菜配合,我覺得酸味較出,好醒胃
泰式炸蝦餅,必吃小食,蝦肉剁得好彈牙,有𡁻口!
有一個調味架,有魚露,辣醬,辣椒粉供應!