2018-06-05 104 views
今次朋友聚會,我哋就揀選左沙田河畔花園地舖,一間方便泊車嘅日本菜餐廳-和氣食堂。門口非常方便可以泊車落客,而且店舖位置非常當眼,好容易就搵到。餐牌中有各式各款嘅美食,而且圖文並茂,食物圖片非常吸引。我哋先叫前菜開胃沖繩和風沙律,配了相當新鮮嘅生菜,食落去非常爽口鮮甜,再配以蕃茄仔、洋蔥絲,同埋一些粟米粒,撈埋啲沙律醬汁一齊食,味道非常清新好味。炸物方面,我哋就叫左天婦羅盛合,當中有炸蝦,青椒,矮瓜同埋甜番薯。炸蝦有四大隻,炸得香脆可口,食落去有好新鮮嘅蝦味、青椒相當清甜,再點埋醬汁非常正。除此之外,甜番薯亦都很鮮甜,口感好林。芝士軟殼蟹卷,一份切成四件,軟殼蟹炸得香脆可口,再加埋熱辣辣嘅飯團同埋紫菜,配以面頭嘅沙律醬同埋蟹籽粒,根本唔需要點Wasabi同埋豉油,都已經好夠味。另外再Order咗雙重芝士鰻魚卷同埋糖心蛋,都已經食得非常滿足。

餐牌中有各式各款嘅美食,而且圖文並茂,食物圖片非常吸引。

我哋先叫前菜開胃

除此之外,甜番薯亦都很鮮甜,口感好林。