我係好少食串燒🍢,不過今次比沙田新城市呢間新開嘅 小野人吸引咗。店內裝修走木系Warm Tone🧡,睇落好有西餐感亦好企理,一啲都唔似我哋認為食串燒會油立立嘅感覺。串燒低至$9/串,價錢好親民🌟;亦可以揀辣度,想走辣都得💁🏻‍♀️,啱晒我呢啲唔食得辣又想食啲惹味嘢嘅朋友。有需要,店員仲會幫你整埋個小火爐熱住啲串燒🔥,慢慢食住傾偈都唔怕凍晒,好貼心呀🫶🏻!🍢 烤小牛肉串 $48/5串🍢 烤雞肉串 $28/2串🍢 烤厚切牛舌芯 $28🍢 金正菇牛五花肉卷 $28🍍 夏威夷烤菠蘿 $21 食串燒好怕啲肉會柴晒,呢度都燒得唔錯,牛肉串Keep到肉質有咬口但唔韌👌🏻。最大推係🌟金菇牛五花串,用咗日式甜醬油提鮮,真係好好味😋!燒菠蘿好Juicy都係必嗌嘅,其他肉串正常發揮。🦪 蒜蓉烤新鮮生蠔 $36🦪 蒜蓉粉絲烤扇貝 $42呢度選用嘅海鮮係每日新鮮直送,擺入口就知唔係冰鮮貨仔,真係唔少嘢🙌🏻!生蠔好肥美🤤,嗌落爆晒汁亦冇腥味,食一隻真係會唔夠喉。粉絲扇貝食落辣辣哋,加埋蒜蓉粉絲好正呀!怕熱氣唔想食串燒都一定要嗌呢兩款海鮮,大推大推🩷✨🍚 小野人黑松露蘑菇烤飯 $78呢個有驚喜!佢係配埋一份紫菜上,都

🍢 烤小牛肉串 $48/5串
🍢 烤雞肉串 $28/2串
🍢 烤厚切牛舌芯 $28
🍢 金正菇牛五花肉卷 $28
🍍 夏威夷烤菠蘿 $21

🦪 蒜蓉烤新鮮生蠔 $36
🦪 蒜蓉粉絲烤扇貝 $42

🍚 小野人黑松露蘑菇烤飯 $78
呢個有驚喜!佢係配埋一份紫菜上,都有8-10塊左右。呢隻紫菜比較乾身、冇乜鹽,但夾埋香口嘅黑松露飯,包住食又真係幾好味,紫菜係個靈魂所在,呢個配搭幾得意🥰

🍆 小野人蒜蓉燒茄子 $48
唔使多講,燒茄子永遠都係冇得輸。

🍹 元氣森林水果茶 $48
🍹 小野人手打檸檬茶 $48
特大杯好澎湃😳我以為會飲唔晒,但杯水果茶真係幾好飲,飲吓飲吓就清晒,啱晒解膩。

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
呢度環境光猛,格局都幾靚,係繁忙時間有啲節奏急促🤏🏻,都多人排隊要等一陣。不過整體嚟講都幾滿意,啲嘢都幾好味,海鮮真係好唔錯🦪!