2024-09-05
今日放左工約左朋友去沙田食飯,上網睇下有咩推介先!😋見到好多人都話呢間日式燒肉唔錯😆問口仲要有勁多優惠添!🥰🍴塩味牛舌 $88食燒肉點小得叫牛舌😚鍾意佢個口感同埋薄薄地🤣燒兩燒就食得!配埋飯食就最好啦啦!🍴辣冷麵(小)$38呢個嘅冷麵分兩個size😙我哋叫咗個細size!咁就可以留番個胃食其他野啦🤪冷麵煙煙韌韌,凍冰冰咁😍好啱夏天食😋🍴海鮮泡菜湯(2-3人) $128個湯勁足料!😍有好多菜🥬同菇🍄🟫,加埋有唔同嘅海鮮🦞例如蝦同埋赤貝🍴石燒肉泡菜鍋飯 $88上到枱熱辣辣,噴哂煙咁😆仲有勁多泡菜!成個飯都好夠味,加埋啲飯焦好好食😍🍴日本蠔 $38係用錫子盆放,一份三粒!加配埋粒牛油🧈燒得好香😚🍴若鷅雞脛柳 $80呢個係店鋪人氣推介!😙一份有五條,加埋檸檬汁食啱啱好😙🍴大判燒!黑毛和牛西冷 $178食呢個仲會配埋粒蛋蛋🥚😆和牛燒一燒就食左😋入口即溶!最鍾意燒完仲熱辣辣嘅時候就點凍冰冰嘅蛋🍳😋🍴活鰻魚海鮮拼盤 $198一份拼盤有三種海鮮🦞包括大蝦🍤赤貝同埋鰻魚💗兩隻蝦都勁彈牙同好多蝦膏🥰一燒就聞到勁香蝦味😆赤貝都好彈牙,燒一燒就食得!😚仲有仲有個重頭戲! 勁大條活鰻🤩仲可以一到燒一到揸啲鰻魚
🍴塩味牛舌 $88
🍴辣冷麵(小)$38
🍴海鮮泡菜湯(2-3人) $128
🍴石燒肉泡菜鍋飯 $88
🍴日本蠔 $38
係用錫子盆放,一份三粒!加配埋粒牛油🧈燒得好香😚
🍴若鷅雞脛柳 $80
呢個係店鋪人氣推介!😙一份有五條,加埋檸檬汁食啱啱好😙
🍴大判燒!黑毛和牛西冷 $178
🍴活鰻魚海鮮拼盤 $198
一份拼盤有三種海鮮🦞包括大蝦🍤赤貝同埋鰻魚💗
兩隻蝦都勁彈牙同好多蝦膏🥰一燒就聞到勁香蝦味😆赤貝都好彈牙,燒一燒就食得!😚仲有仲有個重頭戲! 勁大條活鰻🤩仲可以一到燒一到揸啲鰻魚汁!不過就要小心鰻魚可能會多啲細骨😆
🍴青森蘋果乳酸梳打 $42
幾香蘋果味😍唔會太甜!幾啱食住燒肉飲🫶🏻
🍴甜品🍧
本來都唔知到係有甜品的🤣直到埋完單之後店員同我哋講仲有個甜品的😋每人會有一份,而每份都有個雪米糍同杏仁奶凍🍼杏仁奶凍好滑溜,唔算太重杏仁味😗雪米糍解凍得啱啱好!唔會太硬咬唔開,又唔會好似溶哂啲雪糕咁😋
性價比:8/10
好食程度 😋:8.5/10