2019-04-06 545 views
係沙田肚餓又想食海南雞,咁啱行過好運中心見到呢間農民泰菜嘅廣告貌似幾吸引就坐地試試啦。餐廳風格比較Casual,餐牌選擇都十分多,也都好吸引。最後女朋友同我心意已決都係想食海南雞同埋佢嘅油飯,所以叫左個海南雞二人餐當early dinner。食物準備好之後就發現飯菜嘅份量都十分之豐富。兩大碗油飯配半隻海南雞以及一大碟馬拉盞通菜同鳳爪。海南雞肉質唔乾,嫩滑有汁,脂肪唔太多。雞嘅味道剛剛好,唔太淡太鹹。通菜比較濃味,可能唔啱食開清淡嘅朋友,但係對我地兩個黎講味道十分好,配埋油飯食就perfect。鳳爪味道唔太辣同埋去骨都去得十分乾淨。配搭咁多餸送飯我地最後都清曬兩碗油飯。套餐送兩杯飲品,分別選擇左珍多冰同埋熱鹹檸水。珍多冰嘅粉條數量都十分多,而杯鹹檸水本身粒鹹檸檬已經好濃味,飲完喉嚨好舒服。總體黎講想係沙田平價食泰菜,農民泰菜係一間超值又好味嘅選擇,下次行過沙田都會再食。

• 海南雞